Koen Ringoot vervangt Rita Gantois in gemeenteraad

Koen Ringoot vervangt Rita Gantois in gemeenteraad


Op de gemeenteraad van maandag 31 augustus legde Koen Ringoot de eed af als nieuw raadslid van de gemeente Koksijde. Koen Ringoot (N-VA) is na Sam De Rechter de tweede opvolger van zijn fractie die een zitje in de gemeenteraad bemachtigt.

Koen Ringoot is geboren in Dendermonde en studeerde Schoolpsychologie aan de KU Leuven. In 1984 stichtte hij – samen met zijn echtgenote Ann – de privéschool Au Petit Lorrain in Middelkerke. Sinds 1993 is deze school, inmiddels bekend als Leerwijzer, gevestigd in Oostduinkerke.

Voormalig schepen neemt afscheid

Na een rijkgevulde carrière van 25 jaar neemt Rita Gantois afscheid van de gemeenteraad. Op vraag van Jan Loones en wijlen Yves Boullet zette ze haar eerste stappen in de lokale politiek in 1994. Na haar verkiezingsdebuut werd ze meteen OCMW-voorzitter (1995-2000). Daarna was de politica onafgebroken gemeenteraadslid – tussen januari 2016 en eind 2018 zelfs schepen van onder andere Cultuur, Erfgoed en Internationale Samenwerking. Tussen 2014 en 2019 was Rita Gantois ook federaal Kamerlid voor de N-VA.Meer nieuws uit de streek


Burgemeester Marc Vanden Bussche besliste dat de …

Op de plaats waar vroeger Woonhuis Nieko …