Koksijde maakt videochatten met patiënten az West mogelijk

Koksijde maakt videochatten met patiënten az West mogelijk


Door de coronacrisis geldt er een beperkte bezoekregeling in het az West in Veurne. Een maatregel die voor zowel patiënt als bezoeker zwaar is. Daarom slaan Lokaal Bestuur Koksijde en az West de handen in elkaar zodat inwoners van Koksijde die geen smartphone, computer of tablet hebben toch kunnen videochatten met patiënten in het ziekenhuis.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Wij beseffen dat de opgelegde bezoekbeperking heel zwaar is, zowel voor de gehospitaliseerde patiënten als voor de familieleden op het thuisfront. Dit sociaal isolement kan men overbruggen door via videochat contact te houden. Maar niet iedereen is daartoe in staat. Vandaar dat we dit project opstarten zodat familieleden regelmatig de kans krijgen om in woord en beeld in contact te komen met hun dierbaren.”

Het callcenter voor videochat met az West is vanaf 17 november operationeel vanuit het gemeentehuis van Koksijde (Delvauxzaal -1) en gebeurt op afspraak. Reserveer je plaatsje op voorhand. Er is ook telkens begeleiding voorzien.
Praktische info:

  • Afspraak en info via: Katleen Calcoen, seniorenconsulent, katleen.calcoen@sociaalhuiskoksijde.be of 058 53 43 42.
  • Videocall mogelijk op dinsdag en donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur
  • Aanmelden bij dienst Toerisme (Zeelaan 303 in Koksijde-Bad)Meer nieuws uit de streek


Eergisteren verloor Lokaal Bestuur Koksijde één van …