Kom naar de XL Boerenmarkt op 17 oktober

Datum Event: 17/10/2020

Kom naar de XL Boerenmarkt op 17 oktober


Op zaterdag 17 oktober organiseert Diksmuide een XL boerenmarkt. Naast de gebruikelijke kraampjes vind je er een sappentrapper, toelichting over bijtjes door de Imkersbond, animatie door Marino Punk en je kunt iets winnen. Dit alles kadert in de Week van de Fair Trade. ‘Koop lokaal’ staat centraal.

Op zaterdag 17 oktober vindt een extra grote boerenmarkt plaats. De lokale producenten worden extra in de kijker gezet en fair trade, bio en lokaal worden aan elkaar gelinkt. Duurzame voeding op je bord, geteeld met respect voor mens en milieu. Steeds meer mensen willen dat, maar weten vaak niet waar te beginnen.

Kom tussen 13.30 en 17 uur langs op de uitgebreide boerenmarkt en ontmoet lokale producenten. Maak kennis met de gezondste foodtruck: de sappentrapper. Kies zelf welk fruit en groenten je in je smoothie wil en start met trappen. Of kijk hoe de anderen trappen om hun smoothie te maken! Plezant om te zien én te doen.

Ook de Imkersbond is van de partij en legt het belang van bijen bij landbouwgewassen uit. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zijn onmisbaar voor heel wat groenten en fruit. Zonder bijen geen bestuiving.

Marino Punk zorgt voor wat sfeer tijdens het winkelen. Wil je kans maken op een fairtradepakketje? Test dan je kennis over Diksmuide #fairtradegemeente.Meer nieuws uit de streek


Sinds 19 oktober moeten cafés en restaurants …

De afgelopen zeven dagen werden 26 nieuwe …