Lezing: Over meel, bakker en brood

Datum Event: 06/10/2020

Lezing: Over meel, bakker en brood


Gebeten door de geschiedenis van brood? Kom er alles over te weten in deze smakelijke lezing! Tijdens de lezing dompelt professor Peter Scholliers je onder in het boeiende verhaal van onze dagelijkse boterham. Hij vertelt er over broodprijzen, de evolutie ervan, hoe de prijzen het dagelijks leven bepaalden, over technische revoluties, brood als machtsmiddel, soorten brood en gezondheid, … Gesneden brood dus voor alle fans van boterhammen!

Professor Peter Scholliers is geen onbekende in de academische wereld. Jarenlang voerde hij onderzoek naar onderzoeksthema’s waaronder de geschiedenis van de levensstandaard, lonen en prijzen, de industriële archeologie en onze eetcultuur (19de-20ste eeuw).

De lezing vindt plaats op dinsdag 6 oktober, van 19 tot 21 uur, in het Bakkerijmuseum te Veurne. Prijs: 3 euro. Vooraf reserveren is noodzakelijk, dat kan via onthaal@bakkerijmuseum.be of 058 31 38 97.



Meer nieuws uit de streek


Een evenement of activiteit organiseren in deze …

Het begrip “kunst” zoals wij dit betekenis …