Mondmasker overal verplicht in Nieuwpoort

Mondmasker overal verplicht in Nieuwpoort


Voortaan draagt iedereen in Nieuwpoort opnieuw een mondmasker op alle publiek toegankelijke plaatsen. Dit geldt voor wie ouder is dan 12. Dat heeft burgemeester Geert Vanden Broucke beslist om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook wie fietst in de winkelstraten of op de Zeedijk draagt een mondmasker.

De algemene verplichting om een mondmasker overal in Nieuwpoort te dragen is voor Geert Vanden Broucke duidelijk: “Het virus is niet verdwenen. Integendeel, het blijft slachtoffers maken. Dat willen we in Nieuwpoort koste wat het kost vermijden. Ieders gezondheid heeft nu voorrang. De extra maatregelen zijn broodnodig als we de verspreiding van het virus willen tegengaan. Het is menens nu. Ik reken op iedereen om alle maatregelen strikt op te volgen. Pas dan kunnen we samen het virus een halt toeroepen.”

Net als in de zomer zijn er enkele uitzonderingen op deze algemene mondmaskerplicht:

  • tijdens verplaatsingen met de auto, gemotoriseerde voertuigen
  • tijdens het fietsen (wel op de Zeedijk en de winkelstraten: Albert I laan en Marktstraat)
  • op het strand
  • in de natuurgebieden
  • tijdens intensieve sportactiviteit (wel bij wandelen)
  • tijdens werkzaamheden die een zware fysieke inspanning vergen
  • tijdens eten en drinken
  • wie over een medisch attest beschikt dat stelt dat een mondmasker dragen niet kan

Verstrengd circulatieplan

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen treedt het circulatieplan ook terug in werking. Er wordt gerekend op de verantwoordelijkheidszin van alle weggebruikers om voldoende afstand te houden en de regels te volgen. “Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om alles en iedereen in goede banen te leiden”, aldus een kordate burgmeester. In het winkelstraatgedeelte en op de Zeedijk houden voetgangers, ook wanneer ze op de rijweg wandelen, de aangeduide wandelrichting aan. Op de wandelpromenade maken wandelaars gebruik van het houten gedeelte en houden rechts aan. Fietsers rijden rechts op de rode klinkersteentjes. Op drukke punten worden stewards ingezet. Zij zien toe op de correcte toepassing van het circulatieplan en de mondmaskerplicht.

Alle informatie over de verstrengde maatregelen is te raadplegen op www.nieuwpoort.be.Meer nieuws uit de streek


De Groene Pluim is een prijs die …

Zoals in maart al werd aangekondigd, gelden …