Mooimakers beloont De Droomvlieger!

Mooimakers beloont De Droomvlieger!


De schoolomgeving proper houden én de school bewust maken van het belang van een propere schoolomgeving, dat was de opdracht voor de leerlingen van de vrije basisschool De Droomvlieger. Ze voerden de taak perfect uit en werden beloond door Mooimakers!

De leerlingen van de klas van juffrouw Nathalie Denie hebben samen met alle andere leerlingen van de Droomvlieger vorig schooljaar flink hun best gedaan om de omgeving rond de school in de Brugse Steenweg afvalvrij te houden. Ze beantwoordden de oproep van Mooimakers om in actie te schieten. Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeentes. Ze organiseerden Operatie Proper, om jongeren bewust te maken van de strijd tegen zwerfvuil.

De 157 leerlingen van basisschool De Droomvlieger gingen enthousiast aan de slag en kregen hiervoor een mooie cheque van 471 euro voor de inspanning. De leerlingen hielden onder meer een zwerfvuilactie. Schepen van Leefmilieu Pascal Sticker overhandigde samen met gemeenteraadsvoorzitter Lies Dezeure (ondervoorzitter afvalintercommunale IVVO) de cheque aan juffrouw Nathalie en directeur Griet Lenders.

Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu: “Van kindsbeen af de jeugd sensibiliseren om zwerfvuil streng aan te pakken, is hard nodig. Het kan het leefmilieu alleen maar ten goede komen. De school heeft het thema niet alleen bespreekbaar gemaakt, maar stak ook nog eens de handen uit de mouwen, en dit verdient een beloning voor de geleverde inspanningen. Kleine daad, groot resultaat is dan ook een slogan die van toepassing is bij deze Mooimakers!”Meer nieuws uit de streek