Nieuwe startdatum expo ‘Mijn oorlog – Juul Filliaert 1914-1918’

Datum Event: 30/10/2020

Nieuwe startdatum expo ‘Mijn oorlog – Juul Filliaert 1914-1918’


Copyright foto: lannoo.be

In het bezoekerscentrum Westfront komen de oorlogsjaren van Nieuwpoortenaar Juul Filliaert – journalist, uitgever en verzamelaar – opnieuw tot leven. Deze nieuwe expo had normaal gezien op zaterdag 9 mei moeten openen. Door de lockdown moest Westfront de deuren sluiten en werd het hele gebeuren geannuleerd.

Intussen werd een nieuwe startdatum bepaald: op 30 oktober wordt de expo plechtig geopend, vanaf 1 november kan het grote publiek ‘Mijn oorlog – Juul Filliaert 1914-1918’ ontdekken.

De expo werd samengesteld door Luc Filliaert, kleinzoon van Juul Filliaert. Die laatste was als redactiesecretaris van het frontblad De Belgische Standaard betrokken bij alle initiatieven die genomen werden om de culturele en sociale noden van de frontsoldaat te behartigen. Zijn persoonlijke archief, met documenten en een unieke kunstverzameling van frontschilders, plaatst zijn engagement opnieuw in de belangstelling.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling verschijnt ook een rijk gedocumenteerd boek. Deze uitgave met dezelfde titel zal verkrijgbaar zijn in het bezoekerscentrum en bij de Dienst Toerisme voor de prijs van 24,99 euro.Meer nieuws uit de streek


Het stadsbestuur van Nieuwpoort annuleert alle grootschalige …

Stad Nieuwpoort verzet zich tegen de komst …