Nieuwpoort herschikt najaarskalender

Nieuwpoort herschikt najaarskalender


Het stadsbestuur van Nieuwpoort annuleert alle grootschalige evenementen tot het einde van dit jaar. Een beslissing over kleinere activiteiten is hangende. Ten gevolge van de verstrengde coronamaatregelen ziet het stadsbestuur zich verplicht zijn grote najaarsevenementen af te gelasten. Een noodzakelijke maatregel, vindt burgemeester Geert Vanden Broucke: “Het valt ons bijzonder zwaar om een dergelijke beslissing te moeten nemen. Alle medewerkers van de Stad zetten zich de afgelopen periode extra in om de activiteiten veilig te laten verlopen. Maar met de recente stijgingen nemen we geen onnodige risico’s. De gezondheid van ons allen primeert. Wij doen er in ieder geval alles aan om iedereen veilig te houden. Net daarom beslisten we onlangs ook om het dragen van een mondmasker opnieuw te verplichten in onze winkelstraten en op de Kaai.”

Het halloweenspektakel De Orde van de Rammenas op zaterdag 31 oktober wordt verplaatst naar Halloween 2021. De tweede editie van de loopwedstrijd Nieuwpoort Trail op zondag 8 november wordt geannuleerd. Het winterevent Vrolijk Nieuwpoort kan niet plaatsvinden volgens het concept van de voorgaande edities. Dit jaar geen groots opgezette kersthappening dus, al zorgt de Stad voor een magische en feeërieke kerstsfeer.

Voor een beslissing inzake tal van kleinere activiteiten wacht de Stad op de herziene protocollen die de hogere overheden aanstaande vrijdag 23 oktober uitvaardigen. Daar vallen bijvoorbeeld de sportkampen onder. Eerder zette de Stad al het sportpassenseizoen stop.

Wat blijft?

Niet de volledige najaarskalender sneuvelt. De expo Mijn oorlog – Juul Filliaert 1914-1918 start zoals voorzien op zaterdag 31 oktober. De Stad neemt alle maatregelen om iedereen een veilig museumbezoek te bezorgen. Leuk nieuws ook voor de jongste Nieuwpoortenaren. De Dag van de Jeugdbeweging (vrijdag 23 oktober) krijgt een andere invulling. In plaats van het traditionele ontbijt  op het Hendrik Geeraertplein wordt dit jaar gekozen voor een take away variant met kant-en-klare ontbijtpakketten. Verdere updates omtrent evenementen en activiteiten kan men terugvinden op www.nieuwpoort.be en de officiële communicatie- en promotiekanalen van Stad Nieuwpoort.Meer nieuws uit de streek


De Groene Pluim is een prijs die …

Zoals in maart al werd aangekondigd, gelden …