Opening sociale kruidenier Koksifood

Opening sociale kruidenier Koksifood


Op vrijdag 16 oktober, Wereldvoedseldag, opent de sociale kruidenier Koksifood haar deuren. Het Sociaal Huis heeft al 5 jaar een voedselverdelingspunt waarbij voedseloverschotten worden opgehaald bij plaatselijke handelaars. Deze worden herverdeeld naar de meest kwetsbare inwoners.

Het voedselverdeelpunt wordt omgebouwd tot een sociale kruidenier, dat is een actiepunt uit het meerjarenplan van Lokaal Bestuur Koksijde. Een sociale kruidenier is een winkel waar mensen voedsel, huishoudproducten, hygiënische producten en themagerichte producten (bijvoorbeeld in kader van terug naar school) kunnen verkrijgen. De producten worden ofwel gratis (voedseloverschotten) ofwel tegen verminderde prijs verkocht. Wist je dat Sociaal Huis Koksijde vorig jaar 23.030 kilo voedseloverschotten ophaalde?

De sociale kruidenier is bedoeld voor inwoners uit Koksijde die financiële problemen hebben. Voorlopig gebeurt de doorverwijzing alleen door de maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis. Vanaf 2021 zullen ook andere organisaties, zoals Kind en Gezin of de scholen, mensen doorverwijzen.

Bij de start zijn al 134 gezinnen klant bij de sociale kruidenier. Een enthousiaste ploeg vrijwilligers staat in voor het onthaal, de verkoop, het bijhouden van de voorraad en het etiketteren van de goederen. De sociale kruidenier is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur, en is op woensdag ook open van 14 tot 17 uur.Meer nieuws uit de streek


TOPPIE is een huiswerkklas voor kinderen uit …

Rij je graag met de wagen? Ben …