Rally ‘Omloop van Vlaanderen’

Datum Event: 04/09/2020

Rally ‘Omloop van Vlaanderen’


Op vrijdag 4 september organiseert de Automobielclub Midden Vlaanderen terug een klassementsproef van de internationale autorally ‘Omloop van Vlaanderen’ op het grondgebied van Houthulst, in de deelgemeente Merkem.

Op de dag van de rally geldt een parkeer- en stationeerverbod langs het volledige traject. Ook op de vluchtwegen is een verkeersbeperking van toepassing. Op het grondgebied van Houthulst is de Kloosterstraat, gedeelte tussen Iepersteenweg en Kwakkelstraat, voorzien als evacuatieweg. De KP Houthulst zal op vrijdag 4 september twee keer verreden worden tussen 16 en 23 uur.

Na de passage van de laatste bezemwagen wordt het parcours terug opengesteld voor het gewone verkeer. Verkenningen zijn enkel toegestaan op donderdag 3 september tussen 8.30 en 11.30 uur, van 13.30 tot 16 uur en van 18 tot 22 uur, en op vrijdag 4 september van 8.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15 uur.

De deelnemende teams doen dit met een standaard voertuig, aan een gematigde snelheid en met eerbiediging van het verkeersreglement, op een niet-afgesloten omloop. De bewoners van de straten die deel uitmaken van of grenzen aan het parcours krijgen kort voor de rally een bewonersbrief met extra informatie.Meer nieuws uit de streek


Hoewel de werkloosheid momenteel stijgt ten gevolge …

Nergens in België zijn er meer escape …