Sportief genieten in De Panne

Sportief genieten in De Panne


AG Driedaagse Brugge-De Panne is al sinds jaar en dag het wielerhoogtepunt in De Panne. Dit jaar weliswaar op een uitgestelde datum, maar minstens even spannend. De ‘Dames Elite World Tour’ (20 oktober) en ‘Heren Elite Europe Tour’ (21 oktober), hebben telkens de aankomst in De Panne. Voor beide dagen volg je de wedstrijd dit jaar uitzonderlijk best op tv. Dit kan ook perfect in één van de bars of brasseries met een (groot) scherm. Hou er zeker mee rekening dat de finish niet publiek toegankelijk is!

Zelf de uitdaging aangaan? Dat kan tijdens De Panne Beach Endurance op zondag 22 november om 12 uur. Deze strandrace is een mooi samenspel van profs en recreanten die met elkaar de strijd aangaan op één van de breedste stranden van de kust. Het internationale karakter, met bevoorrading in Bray-Dunes en de beklimming in camping Le Perroquet, zorgt voor een unieke ervaring, die iedere mountainbiker zeker één keer moet meegemaakt hebben. Let wel, inschrijven voor 16 november is vereist.

Voor de recreatieve fietser heeft De Panne uiteraard ook een tof aanbod voor het najaar. Ontdek de fietsroutes: ‘De Moeren, parel binnen de polders’ (17 km, met gids), ‘De Panne-Adinkerke en De Moeren’ (35 km, met gids), de wandel- en fietsroute ‘Kunst in de straat’ en de gezinsfietstocht ‘Rondje De Panne’ (12 km).

Voor meer info kun je terecht bij sport@depanne.be of toerisme@depanne.be.Meer nieuws uit de streek


Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet heeft sinds dit …

In de gemeenteraad van 22 oktober is …