Stad Nieuwpoort lanceert nieuwe website

Stad Nieuwpoort lanceert nieuwe website


Stad Nieuwpoort beschikt sinds kort over een vernieuwde stedelijke website waarbij klantvriendelijkheid centraal staat. Met behulp van de efficiënte zoekmachine en aan de hand van kernwoorden vindt de bezoeker snel wat hij zoekt. Daarnaast kun je van thuis uit gemakkelijk documenten aanvragen en online een afspraak maken. Het nieuwe digitale platform heeft ook een dynamisch karakter. Het zal continue aangepast worden aan de noden van de organisatie en de gebruiker.

Stad Nieuwpoort heeft met zijn vernieuwde website gekozen voor een digitale toegangspoort die vertrekt vanuit het standpunt van zijn bezoekers. Er wordt bijgevolg volop ingezet op gebruiksvriendelijkheid. Schepen van Informatica Frans Lefevre licht toe: “Tegenwoordig verwacht men snel duidelijke informatie. Je surft naar een website met een bepaald doel of met een concrete vraag waarop je snel een antwoord verwacht. Daarom werd de nieuwe website zodanig ingericht dat de meest gevraagde onderwerpen gemakkelijk te vinden zijn. Dit was voordien niet het geval bij de oude webstek.”

Dankzij de witte zoekbalk kunnen bezoekers zich bovendien beter oriënteren en vlotter de juiste informatie terugvinden. Je navigeert meteen naar de gewenste webpagina en ziet meteen of een online aanvraag of een afspraak nodig is. Ook voor smartphone- en of tabletgebruikers is een algemene zoekfunctie heel wat gebruiksvriendelijker. De websitebezoeker kan zich voortaan ook aanmelden met zijn persoonlijke gegevens. Zo hoeft hij niet telkens dezelfde informatie in te geven, wat erg tijdbesparend is.

Burgemeester Geert Vanden Broucke vult aan: “Een website moet meer zijn dan een online informatiebrochure. Het moet een instrument zijn om aan dienstverlening te doen. Voortaan kan iedereen overal en op een eenvoudige manier informatie verkrijgen. Voor het aanvragen van attesten, documenten, subsidies en vergunningen of het invullen van formulieren volstaat een simpele muisklik. Het digitaal loket wordt continue uitgebreid met nieuwe producten. Wanneer het niet lukt via de digitale weg, kun je uiteraard nog steeds terecht bij de betreffende dienst.”

Daarnaast werd veel aandacht besteed aan de visuele aantrekkelijkheid van de webstek, vertelt schepen Lefevre: “De lay-out en kleurgebruik zijn herkenbaar, de webpagina’s hebben een duidelijke indeling en de passende foto’s maken het geheel af. Zo vormt de nieuwe www.nieuwpoort.be het ideale visitekaartje voor onze stad. Ook in de toekomst blijven we de website afstemmen op de noden en verwachtingen van de websitegebruiker. De nieuwe site wordt voortdurend aangevuld en verbeterd.”Meer nieuws uit de streek


De dieetafdeling van Zorgverblijf Ter Duinen in …

Het stadsbestuur van Nieuwpoort annuleert alle grootschalige …