Stad Veurne zorgt voor digitaal bezoek in AZ West

Stad Veurne zorgt voor digitaal bezoek in AZ West


AZ West heeft besloten om geen bezoek meer toe te laten, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De meeste familieleden of kennissen kunnen via allerlei apps videochatten. Voor personen die geen digitale toegang hebben, zorgt Stad Veurne voor een oplossing. Inwoners van Veurne die niet beschikken over een eigen PC of smartphone, kunnen vanaf 3 november vanuit Dienstencentrum De Zonnebloem videobellen naar een familielid dat in AZ West is opgenomen. De inwoners kunnen tussen 14 en 16 uur naar het dienstencentrum komen. De medewerkers zorgen ervoor dat je snel contact hebt! Dit kan zonder afspraak.

Guido Hoste, schepen van Welzijn, zegt over dit initiatief: “Geen bezoek mogen ontvangen tijdens moeilijke momenten is erg zwaar. Gelukkig kunnen we via digitale oplossingen mensen wél dicht bij elkaar brengen, op een veilige manier. Stad Veurne heeft deze oplossing voorgesteld toen AZ West besloot om het bezoek te schrappen. Het ziekenhuis zag snel de voordelen van het systeem. De verschillende diensten hebben zich snel georganiseerd om dit mogelijk te maken.”

Wil je videochatten met een patiënt die zelf geen toestel heeft om dit te doen? Dan kan je via het formulier op https://forms.iprova.be/s0p9lr1thf/351 een aanvraag doen bij AZ West om deze persoon te bereiken. Het ziekenhuis zorgt voor een verbinding met de patiënt. Dit gesprek kan dan plaatsvinden op weekdagen tussen 9 en 16 uur.Meer nieuws uit de streek