Verfraaiing Koksijde-dorp wordt verdergezet

Verfraaiing Koksijde-dorp wordt verdergezet


Copyright foto: Sofhie Legein

Op de gemeenteraad van maandag 12 oktober wordt de goedkeuring van de wegenis- en rioleringswerken in de Kerkstraat voorgelegd. Na de herinrichting van de Zeelaan, het Hegerplein en de Noordstraat in Koksijde-Dorp, start de gemeente in 2021 met de heraanleg van de Kerkstraat.

Bij deze herinrichting wordt volop de kaart getrokken van de fietser, door het aanleggen van aparte fietspaden waar dit mogelijk is. Waar de ruimte beperkter is, aansluitend aan de Noordstraat, worden fietssuggestiestroken voorzien. Alle voetpaden worden vernieuwd en aan de zuidkant (kant Kerkhof) komt een parkeerstrook afgewisseld met groenvoorzieningen (bomen). Ter hoogte van de zaal ‘t Oud Schooltje en toegang tot de Sint Pieterskerk, wordt het materiaal aangepast om het plein visueel te laten doorlopen over de rijweg. Het rondpuntje ter hoogte van de Galloperstraat verdwijnt en wordt vervangen door een overzichtelijkere inrichting, die ook veiliger is voor de vele fietsers. Naast het vernieuwen van de bovenbouw, worden ook riolen aangelegd voor respectievelijk vuilwater en regenwater.

Burgemeester Vanden Bussche: “Ik ben blij dat we dit dossier kunnen opstarten, omdat naast de verfraaiing ook de waterproblematiek wordt opgelost waar de plaatselijke bewoners ten zeerste over klaagden. Hierdoor hebben we beslist niet langer te wachten op de aangevraagde subsidies maar alles zelf te financieren. Ook de mooie Sint Pieterskerk zal door de heraanleg nog beter tot zijn recht komen.”

Het ontwerp is van het studiebureau Plantec uit Oostende en de kostprijs wordt geraamd op 1.250.000 euro.

Binnenkort starten ook de werken voor de aanleg van de verkaveling rond betaalbaar wonen, met aansluitend op de Kerkstraat en parking voor een 16-tal auto’s. Deze werken zijn reeds aanbesteed en zullen binnenkort van start gaan.

Voor meer info over deze en andere wegenwerken kun je terecht op www.koksijde.be/mobiliteit-enwegenwerken/wegenwerken.Meer nieuws uit de streek


TOPPIE is een huiswerkklas voor kinderen uit …

Rij je graag met de wagen? Ben …

Deel dit!

Wedstrijden
Speel mee en win!
Win een snoephuisje van SURPRICE!
Columns

Cartoons