Virtuele Beach Run in Koksijde

Virtuele Beach Run in Koksijde


Copyright foto: Sofhie Legein

In alle steden en gemeenten worden maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Een van de maatregelen in Koksijde was het annuleren van de Beach Run.

Corona-editie 2020

Toch zal je in Koksijde deze zomer je eigen Beach Run kunnen lopen. De sportdienst van Koksijde organiseert als alternatief de ‘Beach Run Virtueel – Corona-editie 2020’.

Loop van 1 juli tot 31 augustus je eigen virtuele Beach Run via de Strava-app en wie weet val je in de prijzen!

Dit moet je doen:

  • Download de Strava-app op je smartphone
  • Start aan het zebrapad nabij de Kerkepanne (Strandlaan 128, St-Idesbald)
  • Start de Strava-app en volg het parcours

Het parcours is op de weg aangeduid met witte pijlen. Op het strand zijn de keerpunten en aankomst aangeduid met een bord op een nadar en een blauwe K-vlag.

Volg dus vanaf de start de witte kleine pijlen op de grond. Van zodra je het strand op komt, loop je naar het eerste stuk hard zand richting Oostduinkerke. Als je het keerpunt van 5 of 10 km tegenkomt, neem je een grote bocht van minimum 5 meter richting de zee en loop je terug richting Sint-Idesbald. Op het strand in Sint-Idesbald staat de nadar en vlag juist voor de strandcabines. Eenmaal je terug op de dijk aan het lopen bent kan je de witte pijlen terug volgen richting de aankomst.

Indien je Strava gestart hebt voor het lopen (aan het zebrapad nabij de Kerkepanne) en stopt nadat je de aankomst hebt overgelopen, zal de app jouw loopactiviteit automatisch registreren in het segment van ‘Beach Run Virtueel 5 km’ of ‘Beach Run Virtueel 10 km’

Daarna is het mogelijk om in het segment te gaan kijken naar het algemeen klassement. In dat klassement worden alle pogingen van de deelnemers bijgehouden. Het zal ook dat klassement zijn waar de sportdienst naar toe zal kijken op 1 september voor de prijzen.Meer nieuws uit de streek


Heb je soms nood aan een babbel? …

De gemeente start in de loop van …