We are water

We are water


Copyright foto: Stad Nieuwpoort

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juli vormt het provinciedomein De Koolhofput het decor voor We are water, een poëtische film- en klankwandeling in en rond het natuurgebied. Het evenement vindt doorlopend plaats van 10 tot 21 uur en bestaat uit drie onderdelen:

1. Aan de ingang van de Koolhofput/Frontzate wordt op een groot filmscherm een documentaire van Sven Verhaeghe vertoond (in loop). Verhaeghe trok urenlang de IJzer- en Handzamevallei in om de tijd en de seizoenen te registeren. Daarnaast ging hij in dialoog met vier generaties mensen. Hij liet hen persoonlijke rituelen of ingrepen creëren in relatie tot het landschap. Dit resulteerde in het poëtisch filmessay Isara, Songs of the Valley.

2. In het natuurdomein worden langs het wandelpad rond de Koolhofput een aantal mobiele boxen opgesteld waar geselecteerde stukjes natuurmuziek uit de documentaire zullen worden afgespeeld.

3. Aan elke box komt ook een gedicht van Maarten Inghels die de IJzer heeft afgevaren voor het project We are water en hierover een dichtbundel publiceerde.

Meer informatie is hier te verkrijgen.Meer nieuws uit de streek


Het stadsbestuur van Nieuwpoort annuleert alle grootschalige …

Stad Nieuwpoort verzet zich tegen de komst …