De Panne in de lichtjes, samen met het lokaal bestuur!

De Panne in de lichtjes, samen met het lokaal bestuur!


Eindejaar in De Panne staat synoniem voor gezelligheid, ook in 2020! Ondanks de ‘bijzondere’ tijden brengt het lokaal bestuur De Panne met veel plezier warmte in de straten en zet zij haar beste beentje voor om de kustgemeente opnieuw te laten baden in sfeervolle kerstverlichting. De dienst Toerisme organiseert daarbovenop een leuk initiatief om de straten van De Panne nog extra in de lichtjes te zetten. De wedstrijd ‘Sfeervolle winterverlichting’ en bijhorende wandeling vormen de spreekwoordelijke ‘crème au beurre’ op de kerststronk. Geniet, met respect voor ieders gezondheid!

De avond valt vroeger, de dikke jas wordt uit de kast gehaald, de warme sjaal rond het mondmasker gewikkeld, de zonnestralen maken plaats voor lichtjes, het is winter in De Panne! Er hoeft niet om de pot gedraaid te worden, het zijn geen gemakkelijke tijden. Wanneer het licht aan het einde van de tunnel zichtbaar zal zijn, kan momenteel nog niet exact voorspeld worden. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om met zijn allen zelf te zorgen voor het nodige licht, letterlijk dan wel! De ontelbare lampjes, zowel van het lokaal bestuur als van de plaatselijke ondernemers, zorgen er traditiegetrouw voor dat de eindejaarsperiode altijd gezellig kan worden ingezet, steeds creatief en vernieuwend! Maar ook inwoners kunnen dit jaar hun steentje bijdragen!

Wedstrijd ‘sfeervolle winterverlichting’
Kinderen hebben gelijk als ze zeggen dat er nooit teveel lichtjes in een boom kunnen hangen. Kerst- en winterlichtjes zorgen in deze periode van het jaar voor een stevige portie sfeer! Om die reden organiseert de dienst Toerisme van De Panne voor het eerst de wedstrijd ‘Sfeervolle winterverlichting’. Handelaars en inwoners worden gestimuleerd om hun handelszaak of woning te versieren met ‘winterlicht’. Jeuken de handen reeds om huis, handelszaak, tuin, balkon of voorgevel extra te versieren met lichtjes? Schrijf je dan nu in! Iedere deelnemer ontvangt bovendien in januari een cadeaucheque als bedanking voor de extra inzet. Hoewel deelnemen leuk is, zorgt in de prijzen vallen vaak voor nog plezantere kriebels. Deze eer is weggelegd voor de drie mooist versierde particuliere woningen en handelspanden. Het volledige reglement met inschrijvingsformulier en de flyer is te vinden op www.depanne.be/winterverlichting.

Bram Degrieck, burgemeester De Panne: “Naast de gemeentelijke kerstverlichting, die ook dit jaar terug top zal zijn, geven we dus een extra duwtje om onze straten te laten baden in het kerstlicht.  Meer dan ooit snakken we met z’n allen naar gezelligheid. Met de wedstrijd roepen we onze inwoners op om creatief te zijn.  En, een persoonlijke hint: ‘less is more’ of ‘overdaad schaadt’ zijn twee spreekwoorden die hier, voor één keer, niet passen. Onze inwoners mogen zich eens goed laten gaan!”

Winterlichtwandeling
Het parcours van de winterlichtwandeling loopt langs de deelnemers aan de wedstrijd en de tal van verlichte locaties. Genieten van de wandeling kan van 14 december tot en met 6 januari, telkens tussen valavond en 22 uur! Menig kinderoogjes zullen fonkelen! De kerststallentocht van de Gezinsbond, afdeling Adinkerke, mag dit jaar helaas niet plaatsvinden. Om toch te kunnen genieten van deze kerststalletjes (+/- 8), worden deze opgenomen in de wandelroute. Aan de hand van het plannetje, te vinden op de website, kunnen wandelaars op een veilige, hartverwarmende manier genieten van de gezelligheid van de winterperiode. Deze zijn ook beschikbaar bij de dienst Toerisme. Nadien kan je je favoriet naar de top stemmen via de QR-code op de flyer of via www.depanne.be/winterverlichting. Leuk om weten, ook de bubbelrun van de dienst Sport zal dit parcours volgen (meer informatie volgt).

Safe@depanne

Ieders gezondheid is belangrijk. Actuele info en richtlijnen zijn te vinden op www.safeatdepanne.be. Check zeker deze site vooraleer naar De Panne te komen.Meer nieuws uit de streek


De dagen worden korter en de mensen …

Afval valt op, gelijk waar men komt. …