Zomeren op de Markt wegens succes verlengd

Datum Event: 02/09/2020 t.e.m. 20/09/2020

Zomeren op de Markt wegens succes verlengd


Copyright foto: bezoekdiksmuide.be

Zomeren op de Markt in Diksmuide blijft na het einde van de zomervakantie, in afgeslankte vorm, doorlopen tot en met zondag 20 september. De verlenging komt er door het succes tijdens de voorbije maanden. Bezoekers zullen dus op vaste tijdstippen kunnen ‘nazomeren’ tot aan het begin van de herfst dankzij tal van gratis activiteiten in het centrum.

Hoewel de vakantie bijna achter de rug is, wil het stadsbestuur van Diksmuide inwoners en bezoekers toch nog laten genieten van een nazomer tot de herfst effectief zijn intrede maakt. Die is gevuld met een gevarieerd aanbod aan gratis activiteiten op of rond de Grote Markt voor jong én oud. Ook de zomerbar blijft nog even staan.

Het kioskconcert van zondag 20 september sluit de (na)zomer in stijl af. Het vrolijke olijke kwartet ‘Cabaretti’ zorgt met liedjes uit de oude doos, herkenbare songs en dansbare oldtimers voor de nodige sfeer.

Kinderstreken op woensdag

Op woensdagen 2, 9 en 16 september kunnen kinderen jonger dan twaalf tussen 13.30 en 17.30 uur even stoom aflaten bij een leuke doe-activiteit. ‘Dokter Bubbels en de Zeepbellen Compagnie’ bijt alvast de spits af op 2 september.

Boerenmarkt en fietsenhippodroom op zaterdag

Combineer de boerenmarkt, om de innerlijke mens te versterken op een gezonde en lokale manier, met de fietsenhippodroom. Elke zaterdagnamiddag (tot en met 19 september) kunnen kinderen zich tussen 13 en 17 uur uitleven op een mix van gekke fietsen en go-carts.

Bovendien is er op zaterdag 12 september ‘Superkoopzaterdag’, waarbij de lokale handelaars uitpakken met heel wat mooie aanbiedingen.

(Na)zomerse zondag

Diksmuide op z’n zondags met een waaier aan activiteiten voor het hele gezin:

  • Kioskconcerten
  • Circus Dixmuda (tot en met 13 september)
  • Huifkartochten (tot en met 13 september)
  • Beiaardklanken (tot en met 13 september)

Concept

Het concept blijft ongewijzigd: kleinschalig, gezellig én gratis. Reserveren of inschrijven is niet nodig, uitgezonderd voor de huifkartochten. Dit kan via toerisme@diksmuide.be of 051 79 30 50. De plaatsen zijn wel beperkt. Voor een volledig overzicht met alle informatie kun je terecht op www.bezoekdiksmuide.be.

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens enkele activiteiten, behalve voor kinderen jonger dan 12 jaar. Neem het dus altijd mee!Meer nieuws uit de streek


Drie Diksmuidse organisaties maakten de stad afgelopen …

De herfstvakantie werd verlengd en loopt momenteel …