Zorgverblijf Ter Duinen wint Gault&Millau Award

Zorgverblijf Ter Duinen wint Gault&Millau Award


Copyright foto: cm-zorgverblijven.be

De dieetafdeling van Zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort ontvangt de Catering Award in de categorie Gezondheid en nutritionele aspecten van Gault&Millau.

Het CM-Zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort helpt mensen die na een medische ingreep op krachten komen of van een ziekte herstellen. In een bijzonder rustige omgeving aan zee, staat een professioneel equipe daarvoor paraat. Met vier diëtisten krijgen de tijdelijke bewoners bijzonder veel aandacht. Een buffetsysteem op basis van de voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven speelt daarin een belangrijke rol.

“We hebben een bijzonder ruim aanbod aan gerechten met naast een klassiek ook een speciaal dieetbuffet”, aldus Frank Dawyndt, diensthoofd Dieet die reeds 28 jaar in het Zorgverblijf actief is. “Alle meest voorkomende diëten vindt men daar gepresenteerd. Meer speciale diëten met andere behoeften zoals gemixte voeding worden ontwikkeld door de diëtisten. Het staat de bewoners vrij om uit beide buffetten te kiezen. Zo kunnen ze naar eigen inzicht en smaak een persoonlijk dieet samenstellen.”

De uitreiking vindt plaats op 27 oktober in de grote zaal van het Zorgverblijf.Meer nieuws uit de streek


Politie Westkust controleert intensief op het onterecht …