‘Ach kon ik maar’: kinderboek over grote dromen!

‘Ach kon ik maar’: kinderboek over grote dromen!


De 38-jarige Maja Dockx woont al een achttal jaar in het Waalse Pottes. Enkele jaren terug schreef ze het kinderboek ‘Ach, kon ik maar’, over een rups met een grote droom. Hiervoor maakte ze ook tekeningen in aquarel.

“Ik heb heel veel interesses en hobby’s, maar eigenlijk te weinig tijd om ze allemaal uit te voeren. Mijn interesse in de natuur heb ik van mijn ouders en grootmoeder meegekregen. Als 10-jarige had ik altijd mijn Elseviers Natuurgids voor de jeugd bij en was ik met mijn vader op zoek naar braakballen van uilen om deze te kunnen ontleden. Mijn grootmoeder leerde mij dan weer veel over de geneeskrachtige kant van kruiden. Het spreekt dan ook vanzelf dat een van mijn hobby’s bezig zijn in onze tuin is. Verder hou ik er enorm van om erop uit te trekken en nieuwe plekjes te leren kennen.”

“Mijn vader was zelf tekenaar en schilder van onder andere cartoons, maar evengoed van stillevens. Na het overlijden van mijn vader in 2015 heb ik zijn teken- en schilderspullen meegenomen naar huis, waar ik ben begonnen met het naschilderen van een schilderij in aquarelverf. Het was de eerste keer dat ik dit gebruikte en het lag me wel. Dit heb ik zo enkele maanden gedaan. Door het kopiëren van bestaande schilderijen, ben ik meer en meer mijn eigen stijl gaan vinden”, klinkt het.

“Ik heb het boekje ‘Ach, kon ik maar’ geschreven voor mijn jongste dochter. Zij heeft een tijdje moeilijkheden gehad op school door pesterijen en omdat ze zich anders voelde dan de rest. Zelf ben ik ook mijn hele schoolgaande jeugd gepest geweest omdat ik andere ideeën had en me anders kleedde. Met dit boekje wil ik duidelijk maken dat het niet uitmaakt of je anders bent. Dat anders-zijn heeft ook zijn kwaliteiten. Het is vooral belangrijk om jezelf te blijven!”

Het boek gaat over Mani, een rupsje dat heel graag een mooie vlinder wil worden. Maar Mani kan geen draadje spinnen en daardoor geen cocon maken. In het bos komt ze iemand tegen die haar helpt, zodat haar droom uiteindelijk toch uitkomt. “Ik heb gekozen voor een rups in de hoofdrol omdat mijn dochters rupsen in het begin maar vieze dingen vonden … tot ze doorhadden dat deze rare kruipende stokjes later uitgroeien tot mooie vlinders!”

“Ik heb voor het ogenblik al twee nieuwe ideetjes klaar voor een verhaal. En ik geef toe dat het leuk zou zijn als een uitgeverij interesse zou tonen in mijn verhaaltjes”, besluit Maja enthousiast.Meer nieuws uit de streek


Vandaag is het Werelddierendag en leggen we …

Vanaf vandaag lanceren alle Belgische hulpverleningszones een …