Anneke Kestelijn portretteert alle Rondewinnaars

Datum Event: 17/10/2020 t.e.m. 14/11/2020

Anneke Kestelijn portretteert alle Rondewinnaars


In 2016 slaagde Anneke Kestelijn uit Ronse er in om voor haar eindwerk fotografie alle nog in leven zijnde Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen te portretteren. Het resultaat is een unieke fotoreeks met authentieke portretten van alle nog levende winnaars. Deze prachtige zwart-wit-reeks werd reeds meerdere keren succesvol tentoongesteld op diverse locaties.

Vele bezoekers en zelfs Rondewinnaars moedigden Anneke aan om de reeks verder uit te breiden met ook alle buitenlandse winnaars. Dit leek een onmogelijke taak. Maar met de steun van de diensten Cultuur en Sport van de stad Ronse kan Anneke haar Ronde verder zetten. Net zoals bij de Belgische winnaars neemt Anneke het portret van de grootste wielergoden in hun eigen omgeving. Elk portret krijgt op deze manier zijn eigen verhaal. Deze unieke fotoreeks wordt in primeur getoond in Cultuurcentrum De Ververij.

De expo is te bezoeken van zaterdag 17 oktober tot en met zaterdag 14 november. Telkens op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17.30 uur. Toegang is gratis. De nocturne vindt plaats op donderdag 29 oktober om 20 uur. Vooraf inschrijven is hiervoor noodzakelijk via info@ccdeververij.be of 055 23 28 01.

Fotoboek Rondewinnaars

De volledige fotoreeks werd in het prachtige fotoboek Rondewinnaars gegoten en wordt op donderdag 15 oktober om 20 uur aan het publiek voorgesteld. Erwin Van den Sande, eindredacteur van Sportweekend, gaat hierbij in CC De Ververij in gesprek met Anneke Kestelijn.

Graag vooraf inschrijven via 055 23 28 62 of bibliotheek@ronse.be.

Vanaf 15 oktober is het boek te koop in CC De Ververij én vanaf 16 oktober bij Toerisme Ronse op de Hoge Mote en in het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde. De verkoopprijs is 25 euro.Meer nieuws uit de streek


Elk jaar krijgt elke Ronsenaar het infomagazine …

SaBel vzw (Samen Beleven) zet zich in …