Energiesnoeiers in Zwevegem

Energiesnoeiers in Zwevegem


Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Heel wat mensen kunnen dan ook fors besparen op de energiefactuur door te switchen van leverancier. Overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier is tegenwoordig gratis en erg eenvoudig. Maar die keuze is niet evident en hangt af van verschillende factoren. Om daarbij helpen, organiseren de Energiesnoeiers voor de vierde maal de Switch-campagne. Iedereen is immers blij met een lagere energiefactuur!

Tijdens de Switch-campagne organiseren de Energiesnoeiers pop-up loketten in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Bezoekers kunnen er langsgaan met alle vragen over energiecontracten en -facturen. Er wordt gekeken of het huidige contract al dan niet voordelig is door de vergelijking te maken van alle andere leveranciers via de V-test van VREG. Indien gewenst, helpen ze overstap te regelen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier.

Daarnaast kan je misschien nog op vele andere manieren energie gaan besparen. Om je hierbij te helpen werkt de gemeente Zwevegem samen met de netbeheerder Fluvius en de Energiesnoeiers van vzw Effect. De Energiesnoeiers komen bij jou thuis en gaan na wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen. 

De energiescan is gratis voor een specifieke doelgroep (onder andere beschermde afnemers, huurders bij een sociale huisvestingsmaatschappij en gezinnen met een maximum belastbaar gezinsinkomen lager dan 30.640 euro komen in aanmerking).

Interesse om eens stil te staan bij jouw energiecontract en/of – leverancier? Twijfel je of je recht hebt op een gratis energiescan? Op 24 november komen de Energiesnoeiers naar Zwevegem. Je krijgt er meteen een aantal energietips. Men kijkt om een eventuele afspraak vast te leggen of helpt je bij een energieleveranciersvergelijking.Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Politiezone Mira streeft naar een digitale briefwisseling …