Naar de stembus in De Toekomst

Naar de stembus in De Toekomst


De verkiezingskoorts stijgt in Basisschool De Toekomst in Avelgem. Op maandag 28 september vindt er namelijk de verkiezing van de leerlingenraad plaats. In de aanloop naar de verkiezingsdag voeren alle kandidaten momenteel druk campagne.

Naar de stem van leerlingen wordt er in Basisschool De Toekomst geluisterd. Met een modern klinkend woord heet dat “leerlingenparticipatie”. In De Toekomst is dit niet zomaar een mooi klinkend begrip zonder inhoud. Verantwoordelijkheidszin tonen, geëngageerd zijn, zelfvertrouwen hebben, respect betonen voor ieders mening en ideeën helder en juist vertolken zijn niet voor niets vijf belangrijke bouwstenen binnen het pedagogisch project van de school.

Dus komt de leerlingenraad geregeld samen onder leiding van de directeur en de leerkrachten lichamelijke opvoeding. Jaarlijks worden heel wat punten behandeld; zo gaat het onder meer over  speelplaatsafspraken, sportactiviteiten, milieuzorg op school, verkeersveiligheid en gezondheidsbeleid.

Ook voor dit schooljaar worden op 28 september veertien klasvertegenwoordigers uit de 4de, 5de en 6de leerjaren door hun medeleerlingen verkozen. De stemhokjes die in het stembureau ingericht worden in de mediatheek zijn geopend van 8.55 tot 10 uur. De voorzitter, bijzitters en politieke getuigen zullen alles in goede banen leiden. Alle stemgerechtigde leerlingen moeten zich met hun oproepingskaart aanmelden.

Op dinsdagmiddag 29 september worden alle stemmen geteld. Daarna wordt onmiddellijk de uitslag bekendgemaakt en kunnen de rechtstreeks verkozen leerlingen meteen hun bevoegdheden opnemen. De eerste vergadering van de leerlingenraad vindt plaats op donderdag 1 oktober.Meer nieuws uit de streek


De verstrengde coronamaatregelen betekenden een nieuwe klap …