Nieuwe vangactie voor zwerfkatten

Nieuwe vangactie voor zwerfkatten


Samen met de vzw RATO zal een derde vangactie georganiseerd worden in de week van 21 september. Heeft de gevangen kat een knip in het oor, dan werd ze reeds onvruchtbaar gemaakt en wordt ze onmiddellijk weer vrijgelaten. De andere gevangen zwerfkatten worden door een dierenarts onderzocht, onvruchtbaar gemaakt en krijgen een herkenningsknip in het oor vooraleer ze terug worden uitgezet.

De vangnachten gaan door op maandagnacht 21 september en dinsdagnacht 22 september.

Inwoners kunnen zwerfkattenlocaties melden aan de milieudienst via 055 23 16 43 of milieu@kluisbergen.be, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de melder, het aantal katten én het adres waar zich de katten bevinden.

De melders worden op voorhand gecontacteerd door de medewerkers van de vzw RATO. Vanaf 21 september zal vzw RATO dan starten met het plaatsen van vangkooien.  De kooien blijven ’s nachts staan en elke ochtend worden de gevangen katten overgebracht naar de dierenarts voor behandeling. Na de behandeling worden de katten uitgezet op dezelfde plaats waar ze werden gevangen. Voor alle duidelijkheid: de zwerfkattenpopulatie zal niet verdwijnen. We willen enkel een gezonde kattenpopulatie verkrijgen, waarbij het aantal katten niet onbeperkt kan uitbreiden.

Aan de eigenaars van huiskatten wordt gevraagd om op de vangnachten de huiskat in de mate van het mogelijke binnen te houden of een halsbandje om te doen.Meer nieuws uit de streek


De eerste participatieavond van het project Ruien …

Op zondag 1 november neemt Kluisbergen opnieuw …