Protestactie op evenemententerrein Avelgem

Protestactie op evenemententerrein Avelgem


Het recent uitgebreide speelplein op het evenemententerrein in Avelgem werd de voorbije weken geteisterd door overlast en zwerfvuil. Voor Avelgemse kinderen en ouders is de maat vol. Vrijdag 11 september kwamen de leerlingen uit de derde kleuterklas van SJB Avelgem luidkeels protesteren. Ze eisen een veilige en nette speelplek waar ze naar hartenlust zorgeloos kunnen ravotten. “Afval is niet fijn, spelen moet veilig zijn!”, klonk het.

Het evenemententerrein is er voor iedereen. Ook voor jongeren en ouderen is er ruimte om samen te komen of rond te hangen. De talrijke banken en picknickmogelijkheden, de publieke barbecue en het avontuurlijk speelparcours maken dit terrein een populaire trekpleister. Er zijn meer dan voldoende vuilnisbakken aanwezig. Toch ligt het terrein regelmatig vol glasscherven en afval. Ouders die vorig weekend met hun kinderen op het speelplein wilden vertoeven, kwamen van een kale reis terug.

Het speeltoestel mini-Spikkerelle blijkt niet alleen aantrekkelijk voor kinderen. Ook jongeren vertoeven graag in dit speelhuisje, maar laten jammer genoeg afval, peuken en glas achter. Ze hypothekeren zo het speelplezier van de kinderen. 

Het gemeentebestuur zet maximaal in op verhoogde controle en cameratoezicht en roept op om waakzaam te zijn en inbreuken of verdachte zaken te melden. De netheid en veiligheid van het terrein zijn de verantwoordelijkheid van iedere burger en iedere bezoeker van het evenemententerrein.
Meer nieuws uit de streek


Stilaan komt iedereen naar buiten. Op zoek …

De jaarlijkse braderie in Avelgem, die sinds …

Deel dit!

Columns
Wedstrijden

Cartoons