Rondje Ronse met de kinderen

Rondje Ronse met de kinderen


Ronse is écht een stadje op kindermaat. Ronse heeft zelfs een heuse kinderzoektocht in elkaar gebokst – die moét je proberen. Eend Rosalie is haar vriendjes kwijt. En dat net op haar verjaardag. Samen met je kleine schatten help je Rosalie uit de nood. Pret gegarandeerd!
 
Ronse is de voorbije jaren flink opgeknapt, dat merk je meteen. Neem dus gerust je tijd om het stadje te ontdekken met je kinderen. Er is voldoende groen en je vindt vast een gezellige taverne om je kleine sprinkhanen te trakteren op een stukje taart.

Muziekbos: Ronse ruist en roffelt tegelijk

Als het op superleuke bossen aankomt, is het Muziekbos niet te kloppen. Speelplekken, klauterboomstammen, prachtige bomen, … Probeer zeker de vernieuwde Muziekbos-wandelroute uit, amusement voor het hele gezin. En kom zalig tot rust op de sinnenbanken.
 
Nog niet uitgewandeld en geen zin om al naar huis te gaan? Geen nood, het Mijnwerkerspad is een wandeling waar zelfs de allerkleinsten zich goed bij voelen. De wandeling is namelijk 100% buggy-proof én volledig autovrij! Bolderkarren, kinderbeentjes én rolwagens denderen er lustig op door.

Cultuurbengels? Ook die voelen zich helemaal thuis

Zijn je kindjes al iets groter en willen ze zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van de stad? De historische Hoge Mote herbergt een gloednieuw belevingscentrum inclusief panoramatoren van waarop je de hele streek kan bewonderen. 
 
De Sint-Hermesbasiliek is ook een bezoekje waard. Waag je aan een bezoek aan de crypte en probeer het spannende, creepy cryptespel. Maar ook de oude textielfabrieken en prachtige art-decohuizen op het Mouroitplein doen mondjes openvallen van verbazing. Je leert trouwens alles over de boeiende textielgeschiedenis van Ronse in het MUST, het lokale textielmuseum.

Ontdek nog mooie plekjes in de Vlaamse Ardennen via www.visitvlaamseardennen.be/.Meer nieuws uit de streek


Elk jaar krijgt elke Ronsenaar het infomagazine …

SaBel vzw (Samen Beleven) zet zich in …