Singer-songwriter van eigen bodem!

Singer-songwriter van eigen bodem!


De 21-jarige Wout Vantieghem woont in het pittoreske Waarmaarde. Aan de Arteveldehogeschool in Gent studeert hij voor leerkracht secundair onderwijs Engels en muzikale opvoeding. En dat brengt ons meteen bij zijn grote passie: muziek. Jarenlange ervaring met allerlei genres zette hem er recent toe aan om een eigen single uit te brengen! 

“Van jongs af aan ben ik al geboeid door kunst. In het derde leerjaar startte ik met de opleidingen notenleer en dictie. Tijdens deze boeiende jaren heb ik de klassieke gitaar als instrument gekozen”, vangt Wout zijn verhaal aan. “Als jonge tiener kon ik het niet laten om zelf de elektrische gitaar op te pikken, door het bekijken van video’s en het beluisteren van muziek. Maar de echte liefde voor muziek is pas ontstaan in het vierde middelbaar. Toen begon ik muziekgroepen en artiesten te ontdekken. Vooral metal en grunge waren voor mij het summum! Een jaar later werd ik gitarist van de progressieve metalgroep Scutigera. Ik heb tijdens de drie jaar dat ik bij de band speelde, enorm veel bijgeleerd. Ik was het jongste lid, alle anderen waren eind de dertig en in de veertig. Maar we kwamen heel goed overeen!”

“Nadien kon mijn muzieksmaak verder uitbreiden en ontdekte ik ‘nieuwe’ idolen, zoals David Bowie. Het feit dat Bowie zichzelf voor elk album als het ware heruitvond, vind ik op zijn minst een vorm van genialiteit. Verder luister ik heel graag naar Jeff Buckley, Radiohead en Mooneye. Ook het hardere werk komt nog vaak aan bod. Een jaar geleden begon ik met het schrijven van eigen nummers met gitaarbegeleiding. Na het schrijven van een tiental nummers heb ik deze als demo opgenomen in het Muziekhuis in Anzegem. Zo had ik toch al iets om door te sturen naar verschillende organisaties. Op deze manier heb ik dan wat optredens kunnen doen, onder andere in het Depot in Leuven, De Loge in Gent en Het NEST in Gent. De sfeer onder de artiesten onderling vond ik geweldig: je kent elkaar niet of nauwelijks en toch is er met velen spontaan een goede klik. Tijdens zulke momenten kreeg ik wel heel wat positieve feedback, wat me heeft aangemoedigd om door te gaan.”

“Zo werd ik op een dag gevraagd door Pelican Street Studios om bij hen een nummer op te nemen. Ik koos voor ‘It’s Not Time’. Ik herinner me nog dat ik op een ochtend opstond met die melodie in mijn hoofd en onmiddellijk begon met schrijven. Het nummer gaat over het vasthangen aan iemand, en merken dat je je identiteit opnieuw moet zoeken als je alleen verdergaat”, vervolgt hij. “Het is afwachten wat de toekomst brengt. Ik ben niet echt ‘de man met het grote plan’. De nummers schrijf ik vooral omdat ik het leuk vind en omdat schrijven me helpt met het verwerken van bepaalde zaken. Zolang ik er zelf genot uit kan halen, ben ik al heel tevreden. Maar het is uiteraard extra leuk als ik merk dat andere mensen er ook van kunnen meegenieten!” Wij wensen Wout alvast heel veel succes toe met zijn muziek!Meer nieuws uit de streek


Politiezone Mira streeft naar een digitale briefwisseling …

Feestcomité Waarmaarde Leeft! lanceert ‘Vrijdagavond – Lichtjesavond’ …