Verhalen over wat arm-zijn betekent

Datum Event: 17/10/2020

Verhalen over wat arm-zijn betekent


Avelgem maakt zich op en vraagt aandacht voor de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Een op acht mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit door financiële drempels. Als je dagelijks vecht tegen moeilijkheden op vlak van financiën, huisvesting, gezondheid, werk, … klinkt ‘goed in je vel’ wel heel veraf.

Kom op zaterdag 17 oktober om 19.30 uur luisteren naar verhalen over wat arm-zijn betekent uit het boek ‘Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger. Verhalen uit de buik van de samenleving’ van ATD-Vierde Wereld. Daarna volgt een uitwisseling met de aanwezigen en met Marijke Decuypere, coauteur van het boek.

De vertelavond wordt de week voordien, op zaterdag 10 oktober (de wekelijkse marktdag), afgetrapt met de Straatbibliotheek, en krijgt op zaterdag 7 en zondag 8 november een vervolg met een sociocultureel buurtfeest in en rond GC Spikkerelle. Avelgemse jongeren met verschillende achtergronden stellen er hun persoonlijke verhaal voor aan het brede publiek.

Meer info vind je hier. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat gebeurt via spikkerelle@avelgem.be of 056 65 30 90.Meer nieuws uit de streek


De verstrengde coronamaatregelen betekenden een nieuwe klap …

Een maand geleden kondigde No Limit Events …