Villa Madiba opent zijn deuren

Villa Madiba opent zijn deuren


Op vrijdag 25 september nemen 19 bewoners hun intrek in Villa Madiba, een nieuw innovatief woonproject in Avelgem. Het complex werd gerealiseerd door nv Baltissimo, Assar LLOX Architecten, Bekaert Building Company en Groep Ubuntu x 8K, die instaat voor de zorgregie.

Villa Madiba ligt in een rustige buurt op een boogscheut van het centrum van Avelgem en vlakbij dagbestedingsinitiatieven en andere woningen van Groep Ubuntu x 8K.

Eric Marijsse, bestuurder vzw Ubuntu Achtkanter: “De bouw is tot stand gekomen na een bestuursvergadering waar iedereen het erover eens was dat we iets moesten kunnen doen voor zwaar zorgbehoevende personen. We zetten sinds enkele jaren meer in op deze doelgroep, omdat we aanvoelen dat de vraag ook groot is. Om dit te kunnen realiseren moesten we op zoek gaan naar financiële middelen. We kregen al snel het vertrouwen van dhr. Filip Balcaen (Baltissimmo). Door een stuk grond bij te kopen naast onze eigendom konden we concreet plannen maken en waren we vertrokken. Het is dankzij onze goede samenwerking dat we dit prachtige gebouw hebben kunnen realiseren.”

“Door nu ook ondersteuning te kunnen bieden aan mensen die een grote zorgbehoefte hebben, breiden we niet enkel ons aanbod uit, maar bieden we ook een antwoord aan de ouder wordende bewoners voor wie de zorg in de huidige woningen ontoereikend werd. Ook voor hen kan Villa Madiba een nieuwe thuis worden. Er was duidelijk nood aan zo’n woning”, vertelt Els Raepsaet, voorzitter vzw Ubuntu Achtkanter.

De bouw van dit nagelnieuwe gebouw ging van start in het voorjaar van 2019. We maakten gebruik van de meest moderne technologieën en domoticasystemen om het voor de bewoners zo eenvoudig en aangenaam mogelijk te maken.

Petra Vercruysse, algemeen manager Groep Ubuntu x 8K: “Ik hoop dat het een warme thuis mag worden voor de mensen die er hun intrek nemen en dat ook de familieleden zich welkom zullen voelen. Het is sowieso iets waar wij als sociale onderneming oprecht trots op zijn!”Meer nieuws uit de streek


De verstrengde coronamaatregelen betekenden een nieuwe klap …

Een maand geleden kondigde No Limit Events …